WELKOM bij Det en de Distels!

We laten je hier graag kennismaken met onze muziek, instrumenten en repertoire. Natuurlijk kun je Det en de Distels ook horen en zien op foto's en video's (zie de links elders op deze pagina).

'Variatie' is misschien wel een woord dat het meest op onze muziek van toepassing is: we bespelen een keur aan instrumenten en zingen in alle toonaarden dat het een lieve lust is. Ook de herkomst en inhoud van "onze" nummers zijn zeer gevarieerd. We wagen ons niet aan geheel eigen composities, maar geven aan bestaande nummers onze eigen interpretatie. 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze liederen komen overal vandaan, zijn soms al eeuwenoud en soms weer erg recent. De teksten gaan over liefde en natuurschoon, over leven en dood, over vrijheid én vervolging, over wat voorbijgaat én eeuwig blijft. Muziek die raakt en plezier geeft, ontroert en vrolijk maakt. Zo nemen we je mee op een afwisselende wereldtournee langs allerlei landen en culturen. Wij genieten daar erg van en hopen dat jij dat ook doet! 

‘Det en de Distels’ is een groep van amateurzangers en –musici die zich dus vooral hebben toegelegd op muziek uit een tiental taalgebieden, verspreid over de wereld. Tot ons repertoire horen ook meer politiek geïnspireerde nummers, die een rol hebben gespeeld in het verlangen naar emancipatie en vrijheid in verschillende landen. ‘Det en de Distels’ heeft zo een veelzijdig en bijzonder breed georiënteerd repertoire opgebouwd.